Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4-5 ябълки
• 1 ч.л. канела
• мазнина за пържене
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, прибавяме брашното и замесваме твърдо тесто. После наливаме прясно мляко, така че да разредим тестото до гъсто пюре.
Обелваме ябълките и ги настъргваме. Прибавяме ги към тестото заедно с каналета и разбъркваме много добре.
Гребваме с лъжица от сместа и пържим бухтички в голямо количество силно сгорещена мазнина. Щом бухтичките станат златисти, ги изваждаме от тигана и още топли ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...