Начин на приготвяне:
Замесваме твърдо тесто с 1 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 яйце, 1 к.ч. вода и 1 щипка сол. Омесваме добре, разточваме го на тънка кора и изрязваме с чаша кръгове.
Приготвяме плънката от 300 г смляно месо (смес от телешко и свинско), 2 настъргани на ситно глави лук, сол и смлян черен пипер. Слагаме в средата на всеки кръг по малко от плънката, прегъваме кръга на две като полумесец и притискаме краищата, за да се слепят.
Пускаме пелмените във вряща подсолена вода и варим, докато изплуват на повърхността. Изваждаме ги с решетеста лъжица и поливаме със сгорещено масло, сметана или сос от горчица и малко оцет по избор.
Може да запържим в масло сварените пелмени.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...