Кулинарни рецепти » Пелмени

 Пелмени

Начин на приготвяне:

Замесваме твърдо тесто с 1 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 яйце, 1 к.ч. вода и 1 щипка сол. Омесваме добре, разточваме го на тънка кора и изрязваме с чаша кръгове.

Приготвяме плънката от 300 г смляно месо (смес от телешко и свинско), 2 настъргани на ситно глави лук, сол и смлян черен пипер. Слагаме в средата на всеки кръг по малко от плънката, прегъваме кръга на две като полумесец и притискаме краищата, за да се слепят.

Пускаме пелмените във вряща подсолена вода и варим, докато изплуват на повърхността. Изваждаме ги с решетеста лъжица и поливаме със сгорещено масло, сметана или сос от горчица и малко оцет по избор.

Може да запържим в масло сварените пелмени.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало