Продукти:
• 300 г брашно
• 150 г кисело мляко
• 2 яйца
• 100 г сирене
• 10 г мая за хляб
• 2 ч.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с малко хладка вода и захарта. Оставяме я да втаса.
От брашното, киселото мляко, настърганото сирене, втасалата мая и солта омесваме меко тесто. Разточваме го на дебела кора /дебелина около1,5-2 см/.
Изрязваме от тестото бухти с диаметър 4-5 см и ги изпържваме в голямо количество сгорещена мазнина.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...