Продукти:
• 1 яйце
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 20 г мая
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка сол
• 1 ч.ч. сироп или леко разредено желе от плодове по желание
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Затопляме млякото и в него размиваме маята, като добавяме 1 щипка сол и 1 ч.л. захар. Когато маята втаса, прибавяме разбитото яйце и брашното и замесваме тесто като за палачинки.
Оставяме тестото на топло да втаса, след което вземаме със супена лъжица от тестото и на маслена баня изпържваме бухти.
Пускаме още горещите бухти в съд с плодовия сироп, който сме разредили с малко вода, и захлупваме. Бухтите трябва добре да се напоят със сиропа. Сервираме ги студени, украсени със захарозани плодове или белтъчен сняг.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...