Кулинарни рецепти » Бухти Торо

 Бухти Торо

Продукти:

• 1 яйце
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 20 г мая
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка сол
• 1 ч.ч. сироп или леко разредено желе от плодове по желание
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото и в него размиваме маята, като добавяме 1 щипка сол и 1 ч.л. захар. Когато маята втаса, прибавяме разбитото яйце и брашното и замесваме тесто като за палачинки.

Оставяме тестото на топло да втаса, след което вземаме със супена лъжица от тестото и на маслена баня изпържваме бухти.

Пускаме още горещите бухти в съд с плодовия сироп, който сме разредили с малко вода, и захлупваме. Бухтите трябва добре да се напоят със сиропа. Сервираме ги студени, украсени със захарозани плодове или белтъчен сняг.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало