Кулинарни рецепти » Бухти Торо

 Бухти Торо

Продукти:

• 1 яйце
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 20 г мая
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка сол
• 1 ч.ч. сироп или леко разредено желе от плодове по желание
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото и в него размиваме маята, като добавяме 1 щипка сол и 1 ч.л. захар. Когато маята втаса, прибавяме разбитото яйце и брашното и замесваме тесто като за палачинки.

Оставяме тестото на топло да втаса, след което вземаме със супена лъжица от тестото и на маслена баня изпържваме бухти.

Пускаме още горещите бухти в съд с плодовия сироп, който сме разредили с малко вода, и захлупваме. Бухтите трябва добре да се напоят със сиропа. Сервираме ги студени, украсени със захарозани плодове или белтъчен сняг.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало