Продукти:
• 400 г месо (по избор)
• 1 глава лук
• 1 кг брашно
• 100 г мая
• 2 яйца
• 100 г краве масло
• 200 г извара
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото и го прекарваме през месомелачка. Към получената кайма прибавяме обеления и настърган лук и черен пипер на вкус, посоляваме и леко запържваме.
Омесваме средно твърдо тесто от брашното, маята, яйцата, изварата, захарта и малко сол. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм. С помощта на чаша изрязваме кръгчета.
Слагаме във всяко кръгче по малко от плънката, прищипваме краищата им и ги изпържваме в силно сгорещено олио.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...