Кулинарни рецепти » Пърженки с тиква и извара

 Пърженки с тиква и извара

Продукти:

• 200 г брашно
• 600 г бяла тиква
• 400 г извара
• 250 мл прясно мляко
• 3 яйца
• 80 г пудра захар
• 1 щипка сода бикарбонат
• 1 ванилия
• 150 г свинска мас
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме или задушаваме обелената и почистена от семките тиква. Прибавяме млякото и стритата извара и омесваме.

Щом сместа да изстине, прибавяме разбитите яйца, пресятото със содата брашно, солта и половината от захарта. Омесваме гладко тесто и го разточваме на тънка кора.

Изрязваме от кората правоъгълници и ги пържим в сгорещената свинска мас. Отцеждаме хубаво готовите пърженки и ги поръсваме с останалата захар, размесена с ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало