Кулинарни рецепти » Чебуреки

 Чебуреки
(Грузия)

Продукти:

• 1,1 кг брашно
• 2 ч. ч. вода
• 2 ч. л. сол
• 2 жълтъка

За плънката:

• 800 г кълцано или мляно овнешко (шилешко) месо
• 150 г кромид лук
• 1/2 ч. л. млян черен пипер
• 1 к. ч. топла вода
• 150 г олио
• сол

Начин на приготвяне:

Пържим месото в малко олио заедно с нарязания на ситно лук. Поръсваме го със сол и черен пипер, наливаме водата и разбъркваме добре плънката (плънката може да се приготви и сурова, без да се пържи).

От брашното, водата и солта месим средно твърдо тесто - като за юфка, разточваме го на кора с дебелина 2 мм и изрязваме питки, големи колкото чинийка от сервиз за чай.

Мажем питките с жълтък, пълним ги с каймата, прегъваме ги на две, защипваме добре краищата им с пръсти и ги пържим в предварително сгорещеното олио. Сервираме ги топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало