Продукти:
• 250 г картофи
• 1 ч.ч. брашно
• 60 г сланина
• 2-3 стръка зелен лук
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода и ги обелваме, докато са още топли. После ги намачкваме и ги смесваме с брашното, 1 ч.ч. вода и едро нарязания лук.
Оформяме от сместа кръгли пирожки, като във всяка пирожка слагаме по малко от сланината, която сме нарязали на дребни кубчета. Пържим пирожките и от двете страни в силно сгорещено олио, докато получат златисто оцветяване.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...