Продукти:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.ч. брашно
• 1 щипка сол
• 4-5 твърдо сварени яйца
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме твърдо сварените яйца, нарязваме ги на ситно и ги посоляваме на вкус. От брашното, киселото мляко, содата и 1 щипка сол омесваме меко тесто. Разточваме тестото на кора и с помощта на чаша изрязваме кръгчета.
Отделяме половината от кръгчетата. В средата на всяко от останалите кръгчета слагаме по 1 с.л. от яйцата. Покриваме с по едно от отделените кръгчета и притискаме краищата, за да залепнат.
Оставяме пирожките да престоят 30 мин, след което ги изпържваме от двете страни в силно сгорещена мазнина.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...