Кулинарни рецепти » Гюзлеми

 Гюзлеми

Продукти:

• 400 г брашно
• 1 ч.ч. вода
• 1 яйце
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 1 щипка сол
• 200 г сирене
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцето. Прибавяме водата, оцета, олиото, солта и брашното и омесваме средно твърдо тесто. Разделяме тестото на 10 питки и ги разточваме на кори. Намазваме корите с олио и ги слепваме всичките една върху друга. Оставяме ги да престоят 1 час и след това ги разточваме на голяма правоъгълна кора.

Поръсваме отгоре натрошеното сирене и навиваме кората на тънко руло. Нарязваме рулото на парчета като прищипваме краищата им, за да не изпадне сиренето. Леко притискаме отгоре с точилката и пържим гюзлемите в голямо количество сгорещена мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало