Продукти:
• 800-900 г брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 равна с.л. сода бикарбонат
• 1-2 капки лимонов сок
• 1 равна ч.л. сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разтваряме хлебната сода в лимоновия сок, сипваме я в киселото мляко, прибавяме солта и брашното и омесваме меко тесто. Разточваме тестото на кора с дебелина 4-5 мм.
Изрязваме от кората различни фигурки – квадратчета, ромбчета, триъгълници, които изпържваме в голямо количество сгорещена мазнина.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...