Кулинарни рецепти » Пърженки с крем

 Пърженки с крем

Продукти:

• 500 мл вода
• 300 г брашно
• 3 с. л. захар
• 100 г масло
• 6 яйца
• 1 щипка сол
• олио за пържене

За крема:

• 2 ч. ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 4 с. л. захар
• 3 с. л. брашно
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Кипваме водата с маслото, захарта и солта. Дръпваме от огъня и постепенно прибавяме брашното. Връщаме на огъня и бъркаме, докато тестото започне да се отделя от съда. Охлаждаме и добавяме яйцата едно по едно.

От така полученото тесто правим малки топчета, които изпържваме в сгорещено олио до златисто. Когато изстинат, разрязваме на две и пълним с крем, приготвен по следния начин:

Разбъркваме яйцата със захарта и брашното, смесваме с млякото и варим до сгъстяване - накрая ароматизираме с ванилия.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало