Кулинарни рецепти » Пирожки с грах

 Пирожки с грах

Продукти:

• 3 ч. ч. брашно
• 1 к. ч. масло
• 1 средна глава ситно нарязан лук
• 1 ч. ч. сварени и нарязани на кубчета картофи
• 1 ч. ч. сварен грах
• 1 ч. л. настърган джинджифил
• 1 ч. л. настърган корен от хрян
• олио, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното с 1 щипка сол и го претриваме с маслото. Добавяме около 1/2 ч. ч. вода и омесваме тесто. Месим 4-5 минути и оставяме за около час да почине.

През това време загряваме 1 с. л. олио и задушаваме лука за 4-5 минути. Прибавяме картофите и граха и всички подправки. Разбъркваме добре и сваляме съда от огъня.

Разделяме тестото на 16 равни части. Всяка част оформяме на топка и я разточваме на кръгла кора. Прегъваме кората на две и разточваме леко получения полукръг.

Слагаме от граховата плънка и сгъваме тестото над плънката така, че то да е увито около нея и да се получи триъгълна форма. Намокряме краищата на кората с вода и ги слепваме.

Загряваме повече олио и изпържваме пирожките в него, докато добият златист цвят - около 2,5 минути. Отцеждаме ги от олиото и ги сервираме горещи с пресни зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало