Кулинарни рецепти » Пържена баница

 Пържена баница

Продукти:

• 500 г брашно
• 300 г сирене
• 2 яйца
• 1 1/2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. вода
• сол

Начин на приготвяне:

От брашното, водата и малко сол замесваме средно твърдо тесто. Разделяме го на три топки, които леко сплескваме. Вземаме първата топка, разточваме я леко и я намазваме с олио. Отгоре слагаме втората топка, разточваме и я намазваме с олио. Накрая слагаме третата топка и разточваме много тънка кора.

Напръскваме кората с мазнина и разпределяме върху едната половина плънката, която сме приготвили от натрошеното сирене и разбитите яйца. Завиваме с втората половина от кората, притискаме краищата, за да залепнат и изпържваме баницата от двете страни в останалата сгорещена мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало