Продукти:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. алкохол /ментовка, мастика или ракия/
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1/2 ч.л. стрити изсушени плодчета хвойна
• смлени ядки от 10 ореха
• 2 с.л. захар
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с киселото мляко и хлебната сода. Прибавяме алкохола, солта и захарта и разбъркваме. /Алкохол прибавяме, за да поемат бухтичките по-малко мазнина при пърженето./ Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Накрая слагаме орехите и хвойната.
Гребваме с лъжица от сместа и пържим в сгорещената мазнина. Поднасяме готовите бухтички с боров мед.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...