Продукти:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. алкохол /ментовка, мастика или ракия/
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1/2 ч.л. стрити изсушени плодчета хвойна
• смлени ядки от 10 ореха
• 2 с.л. захар
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с киселото мляко и хлебната сода. Прибавяме алкохола, солта и захарта и разбъркваме. /Алкохол прибавяме, за да поемат бухтичките по-малко мазнина при пърженето./ Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Накрая слагаме орехите и хвойната.
Гребваме с лъжица от сместа и пържим в сгорещената мазнина. Поднасяме готовите бухтички с боров мед.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...