Продукти:
• 200 г брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. топла вода
• 15 г мая за хляб
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 глава лук
• сокът от половин лимон
• 200 г рибно филе
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в 1 к.ч. топла вода и я оставяме да втаса. После омесваме тесто от пресятото брашно, втасалата мая и останалата вода. Оставяме тестото да отлежи 30 мин. След това прибавяме към него разбитите яйца и размекнатото масло и омесваме отново.
Смиламе рибата и я смесваме със ситно нарязания лук. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и омесваме каймата с тестото. Оставяме получената смес да отлежи 30 мин, след което я разточваме на дебела кора.
Изрязваме от кората триъгълни банички и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...