Продукти:
• 1 престоял козунак
• 5 с. л. мармалад
• 3 яйца
• 150 мл прясно мляко
• 5 с. л. пудра захар
• масло за пържене
• плодова есенция
Начин на приготвяне:
Козунака нарязваме на филии, които мажем с мармалад и слепваме по две. Яйцата разбиваме с 3 с. л. пудра захар, прибавяме млякото и есенцията.
Потапяме филиите в панировката и ги изваждаме бързо, за да останат цели. Изпържваме ги веднага в сгорещеното масло от двете страни. Сервираме козуначените филии топли, поръсени с пудра захар.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...