Кулинарни рецепти » Панделки

 Панделки

Продукти:

• 400 г брашно
• 3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 щипка сол
• 1 к.ч. пудра захар
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с млякото и солта и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Омесваме средно меко тесто. Разделяме тестото на топки и от всяка топка разточваме правоъгълна кора с дебелина 5 мм.

От корите изрязваме ленти с дълтина 10-12 см и широчина 2-3 см. В средата на всяка лента правим разрез с дължина 3-4 см. Прекарваме единия край на лентата през разреза и го изтегляме, така че да получим панделка.

Пържим панделките в голямо количество сгорещена мазнина. Отцеждаме изпържените панделки и ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало