Кулинарни рецепти » Бургундски пърженки с кашкавал

 Бургундски пърженки с кашкавал

Продукти:

• 80 г краве масло
• 80 г брашно
• 400 мл прясно мляко
• 150 г кашкавал
• 4 жълтъка
• 1 яйце
• 1-2 с.л. галета
• индийско орехче
• черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с млякото и варим до получаването на гъст сос. Прибавяме настъргания кашкавал, разбитите жълтъци и подправките. Посоляваме на вкус и омесваме гладко тесто, което оформяме като правоъгълник върху намаслена тавичка.

Оставяме тестото да престои една нощ на хладно. На другия ден изрязваме от него правоъгълничета, които потапяме в разбитото яйце, овалваме в галетата и пържим от двете страни в сгорещеното олио. Поднасяме пърженките топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало