Продукти:
• 400 г брашно
• 250 мл вода
• 20 г мая за хляб
• 1 ч.л. сол
• 1 с.л. захар
• 1 1/2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Стриваме маята заедно със захарта и разреждаме с малко затоплена вода. При непрекъснато бъркане с дървена лъжица или миксер сипваме пресятото със солта брашно, замесваме меко тесто и го оставяме да втаса.
С навлажнени ръце късаме топчета от втасалото тесто, разтегляме ги на мекици и ги изпържваме в сгорещеното олио. По желание поръсваме готовите мекици с пудра захар.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...