Кулинарни рецепти » Десерти » Плодови десерти

Десерти:

Пъпеши на скара

Продукти: (за 4 порции) • 8 резена от пъпеш • 1-2 кайсии • 6-8 с.л. мед /глюкоза/ • 1 лимон • 3-4 малини • 1 с.л.фъстъчено масло • 1-2 с.л. смлени орехови ядки • листенца мента за украса Начин на приготвяне: Загряваме грила, поставяме фолио, а на него...

Пържени банани

Продукти: • 8 банана • 2 яйца • половин пакетче краве масло • 4 с.л. брашно • 3 с.л. захар • 1 с.л. ром • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата заедно с брашното. Обелваме бананите и ги разрязваме надлъжно на две. Разтопяваме 1...

Пържени ябълки

Продукти: • 1 кг ябълки • 200 г брашно • 2 ч.ч. вода • 2 ч.л. ликьор • 1 к.ч. кристална захар • 2 белтъка • пудра захар • 1 ванилия • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Избираме хубави ябълки, изваждаме сърцевината им, обелваме ги и ги...

Пържени ябълки в тесто

Продукти: • 4 сочни възкисели ябълки • канела • захар • мазнина за пържене За тестото: • 150 г брашно • 1 к.ч. светла бира • 1 жълтък • 2 белтъка • 1 с.л. захар • сол Начин на приготвяне: Разбъркваме на средно гъста каша брашното, жълтък...

Пюре с малини и диня

Продукти: • 200 г пресни малини • 200 г диня • 2 ч.ч. сметана • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 к.ч. сладко от лимонови или портокалови кори • 1 ч.л. лимонов сок • 10 дребни бели целувки • 3 с.л.настърган на едро бял шоколад • 4 с.л. черешов сироп • 1 стръкче мент...

Ряпа Червената шапчица

Продукти: (за 4 порции) 4 средно големи бели сладки репи 1 ч. ч. червени боровинки 200 г захар Начин на приготвяне: Обелваме репите, измиваме ги и ги издълбаваме. Пълним ги с боровинките. Поръсваме ги със захар. Обвиваме репите с фолио или, ако имаме врем...

Салата от боровинки и смокини

Продукти: (за 4 порции) • 300 г пресни смокини • 150 г черни боровинки • 2 с.л. счукани сурови лешници • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.л. настъргана лимонова кора Начин на приготвяне: Нарязваме смокините на тънки ивички. Прибавяме боровинките, лимоновата кора и...

Салата от моркови и банани

Продукти: • 300 г моркови • 1 банан • 100 г сметана • захар и лимонов сок на вкус Начин на приготвяне: Настъргваме морковите на ситно ренде, нарязваме банана на тънки парченца, разбиваме сметаната със захарта. Разбъркваме морковите и сметаната добре с ...

Смокинови кубчета

Продукти: • 160 г смокини • 70 г мед • 70+70 г краве масло • 270 г брашно • 2 яйца • 1 пакетче бакпулвер • 100 мл прясно мляко • 200 г натурален шоколад • 150 г кокосови стърготини Начин на приготвяне: Разбъркваме добре размекнатото масло с меда, п...

Студен сладкиш от тиква

Продукти: • 1 кг тиква • 1 ч. ч. счукани орехови ядки • 1 1/2 с. л. канела • захар на вкус • 2 ванилии • кора от лимон • мармалад по избор Начин на приготвяне: Обелваме, нарязваме на парчета и сваряваме (на пара) тиквата. Пасираме я и към гладкото пюре...

Сутляш с ябълки

Продукти: • 1 1/2 к.ч. ориз • 3 ч.ч. прясно мляко • 1 ч.ч. захар • 4 малки ябълки • 2 жълтъка • 2 ванилии • 1 щипка сол • конфитюр от ягоди или вишни За соса: • 3 жълтъка • 1 к.ч. захар • 2 1/2 ч.ч. прясно мляко • 2 ванилии Начин на приг...

Тиква с мармалад

Продукти: • 1 кг тиква • 1 1/2 ч. ч. счукани орехови ядки • 1 ч. ч. мармалад от сливи • 1/2 ч. л. канела • 6 с. л. масло • 3/4 ч. ч. захар Начин на приготвяне: Обелваме тиквата, нарязваме я на парчета и задушаваме в маслото и малко вода, докато омекне. П...

Тиква с мед и орехи

Продукти: • 800 г обелена и почистена от семената тиква • 1 ч.ч. мед • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 1 к.л. канела Начин на приготвяне: В отворена тенжера под налягане наливаме 1 ч.ч. вода и слагаме металната решетка. Нареждаме отгоре нарязаната на парч...

Тиква с овесени ядки

Продукти: • 1 кг тиква • 4 с. л. овесени ядки • 700 мл прясно мляко • 50 г захар • 1 с. л. масло • 1 прах ванилия Начин на приготвяне: Обелваме тиквата, нарязваме я на филии и задушаваме с малко вода. Накисваме овесените ядки в част от млякото. Пол...

Тиквена паста

Продукти: • 1 кг печена тиква • 1 к.ч. захар • 1 к.ч. счукани орехови ядки • 2 с.л. галета • 1 ч.ч. прясно мляко • 50 г краве масло • 1 ч.л. канела • 2 яйца • пудра захар Начин на приготвяне: Почистваме тиквата от кората, нарязваме на парченца и за...

Туфахии

Продукти: • 700 г ябълки • 500 г захар • 1 ванилия • 500 мл вода • сокът от половин лимон За плънката: • 150 г захар • 100 г смлени орехи • 50 г смлени бадеми • настърганата кора от 1 лимон • 5 банана • 50 г череши от компот и сладко Начин ...

Фламбирани ябълки с орехи

Продукти: • 4 едри ябълки • 4 с.л. краве или фъстъчено масло • 4 с.л. карамелен топинг • 4 с.л. кафява захар • 4 с.л. сметана • 6 с.л. ром или коняк • 6-12 с.л. настърган бял шоколад • 12 ореха • 12 целувки • кокосови стърготини Начин на приготвяне: ...

Фруктова салата с крем

Продукти: (за 5-6 порции) • 4 с.л. нишесте на прах • 500 мл прясно мляко • 50 г захар • 1 пандишпанен блат, нарязан на кубчета • 2 с.л. шери /вермут/ • 4 с.л. мармалад • 200 г компот • 250 мл сметана Начин на приготвяне: В купа размиваме нишестето с ...

Царевица с мед, орехи и плодове

Продукти: • 200 г зрели царевични зърна • 4 с. л. мед • 150 г запечени и едро счукани орехови ядки • 100 г стафиди или нарязани сушени плодове – кайсии, смокини и др. • сметана Начин на приготвяне: Сваряваме зърната от царевица, докато се разпукат и омекна...

Ябълки в малинов сироп

Продукти: • 6 средно големи ябълки • 150 мл сироп от малини • 70 г краве масло • мента Начин на приготвяне: Обелваме ябълките, очистваме сърцевината и нарязваме на кръгчета. Запържваме ги в гореща мазнина и от двете страни. Слагаме ги в съда за сервира...

Ябълки с крем

Продукти за 4 порции: • 4 ябълки • 40 г захар • 40 г конфитюр от ягоди • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 пакетче готова смес за пудинг /или за крем карамел/ • 1 ванилия. Начин на приготвяне: Обелваме ябълките, разрязваме ги наполовина, отстраняваме сърцевината и...

Ябълки с малинов сироп и хляб

Продукти: • 7-8 ябълки • 100 г пудра захар • 2-3 щипки канела • 100 г хляб • 50 г краве масло • 100 мл сироп от малини Начин на приготвяне: Обелваме ябълките, разрязваме ги на две и отстраняваме семената. Слагаме ги в тиган с разтопено масло, поръсваме с...

Ябълки с пържен хляб и малинов сироп

Продукти: • 16 тънки филии бял хляб • 50 г краве масло • 8 средно големи зрели ябълки • 100 г пудра захар • канела • 300 мл сироп от малини Начин на приготвяне: Обелваме ябълките, почистваме от семенната част и ги разрязваме на половинки. Нареждаме в тав...

Ябълки със сладък яйчен сос

Продукти: • 500 г ябълки • 3 яйца • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. бяло вино • 1 лимон Начин на приготвяне: Измиваме ябълките, обелваме ги, разрязваме ги на половинки и ги почистваме от семената. Настъргваме на ренде почистените ябълки и ги разпределяме в широки ст...

назаднапред
Начало