Кулинарни рецепти » Тиква с мармалад

 Тиква с мармалад

Продукти:

• 1 кг тиква
• 1 1/2 ч. ч. счукани орехови ядки
• 1 ч. ч. мармалад от сливи
• 1/2 ч. л. канела
• 6 с. л. масло
• 3/4 ч. ч. захар

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, нарязваме я на парчета и задушаваме в маслото и малко вода, докато омекне. После я претриваме през гевгир, подслаждаме и смесваме с част от счуканите орехови ядки.

Половината от сместа изсипваме в тавичка, отгоре разстиламе мармалада на равен пласт, а върху него останалото тиквено пюре. Поръсваме с останалите едро счукани орехови ядки.

Оставяме десерта да престои 2-3 часа на студено, след което нарязваме и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало