Продукти:
• 500 г ябълки
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Измиваме ябълките, обелваме ги, разрязваме ги на половинки и ги почистваме от семената. Настъргваме на ренде почистените ябълки и ги разпределяме в широки стъклени чаши.
Разбиваме яйцата заедно със захарта и прибавяме виното, лимоновия сок и малко настъргана лимонова кора. Продължаваме да разбиваме на тих огън, докато получим пухкав крем. Оставяме крема да се поохлади и заливаме с него ябълките.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...