Продукти:
• 8 банана
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 4 с.л. брашно
• 3 с.л. захар
• 1 с.л. ром
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно с брашното.
Обелваме бананите и ги разрязваме надлъжно на две. Разтопяваме 1/3 от маслото и потапяме всяко парче банан в него. След това потапяме бананите в разбитите яйца и ги пържим в сгорещената мазнина от двете страни до зачервяване.
Подреждаме изпържените банани в подходящ за фламбиране съд, в който сме изсипали останалото разтопено масло. Поръсваме ги със захар и ги заливаме с рома. Поднасяме ги горещи и ги фламбираме /запалваме рома/ пред гостите.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...