Продукти:
• 4 круши
• 1 пакетче краве масло
• половин лимон
• 2 с.л. силен ром
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, нарязваме ги на четвъртинки, почистваме ги от семената и ги намазваме с лимонов сок, за да не почернеят. Запържваме ги в маслото.
Когато получат златисто оцветяване, прибавяме захарта и лимоновия сок. Продължаваме да пържим, докато захарта започне да карамелизира.
Непосредствено преди поднасяне заливаме крушите с рома и ги запалваме.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...