Кулинарни рецепти » Пържени ябълки в тесто

 Пържени ябълки в тесто

Продукти:

• 4 сочни възкисели ябълки
• канела
• захар
• мазнина за пържене

За тестото:

• 150 г брашно
• 1 к.ч. светла бира
• 1 жълтък
• 2 белтъка
• 1 с.л. захар
• сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме на средно гъста каша брашното, жълтъка, захарта за тестото, малко сол и бирата. Оставяме сместа да почива около половин час на топло място. След това внимателно прибавяме разбитите на твърд сняг белтъци.

Обелваме ябълките, отстраняваме внимателно семенната част и ги нарязваме на кръгчета, дебели около 1см. Потапяме кръгчетата в приготвеното тесто и ги изпържваме от двете страни в сгорещено олио. Изваждаме ги, оставяме ги малко да се отцедят и ги поръсваме със пудра зарар, размесена с канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало