Кулинарни рецепти » Ябълки с малинов сироп и хляб

 Ябълки с малинов сироп и хляб

Продукти:

• 7-8 ябълки
• 100 г пудра захар
• 2-3 щипки канела
• 100 г хляб
• 50 г краве масло
• 100 мл сироп от малини

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, разрязваме ги на две и отстраняваме семената. Слагаме ги в тиган с разтопено масло, поръсваме със захар и канела и задушаваме на умерен огън, като ги обръщаме от двете страни.

Нарязваме на тънко филии бял хляб и постиламе с тях дъното на намазана с мазнина тавичка. Нареждаме хляб и по стените на съда. Изсипваме сварените ябълки. Покриваме с намаслена хартия и печем в умерена фурна около 30 минути.

Когато хлябът се изпече, прехвърляме в съда за сервиране и заливаме със сироп от малини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало