Продукти:
• кайсии
• захар
• бадемови и орехови ядки
Начин на приготвяне:
Сваряваме сладко от кайсии, без да слагаме лимонена киселина. Изваждаме кайсиите отцеждаме ги от сиропа и ги слагаме в слаба фурна /40°С/ да съхнат при отворена врата на фурната.
В по-едрите половинки слагаме орехова ядка, а в по-дребните – бадемова. Овалваме ги в кристална захар и отново ги изсушаваме. Подреждаме ги в кутия, като между всеки ред кайсии разстиламе целофан.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...