Кулинарни рецепти » Захаросана диня

 Захаросана диня

Продукти:

• 4 резена диня
• 3 белтъка
• 1ч.ч. смес от пудра захар и кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Нарязваме ледено студената диня, държана върху решетка в горните отделения на хладилника на кубченца. Разбиваме белтъците на сняг,но не и на пяна заедно с пудрата захар и стърготините.

Потапяме едно по едно динените парченца в получената смес, набодени на дълга игла или шишче,за да не се цапаме и пак ги поставяме върху решетка. Прибираме в хладилника /камерата/ и сервираме веднага или оставяме да се изсушат в слаба фурна,оваляни в кристална захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало