Кулинарни рецепти » Ябълкова запеканка

 Ябълкова запеканка

Продукти:

• 1 кг ябълки
• сока на половин лимон
• 50 г бадеми
• 50 г стафиди
• 1 щипка канела
• 40 мл ром
• 100 г захар
• 4 яйца
• 100 г масло
• 1 ч.л. какао
• 100 г брашно
• 80 мл прясно мляко
• пудра захар

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 180 градуса. Почистваме ябълките от сърцевината и ги нарязваме на парченца. Напръскваме ги с лимонов сок, смесваме ги с бадемите, стафидите, канелата, рома и 2 с.л. захар. Намазваме формата за печене с мазнина и сипваме ябълковата маса.

Разделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме топлото масло с останалата захар и постепенно прибавяме жълтъците. Прибавяме лъжица по лъжица смесеното с какао брашно и млякото, като ги редуваме. Накрая прибавяме разбитите на сняг белтъци.

Сипваме тестото върху ябълковата маса, изравняваме и печем 40 мин. Накрая поръсваме с пудра захар.

Автор: Росица Добрева

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало