Продукти: (за 4 порции)
• 600 г моркови
• 100 г орехови ядки
• 60 мл лимонов сок
• 200 г вишни (пресни или от сладко)
• 4 с. л. мед
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме и обелваме морковите, след което ги настъргваме на средно ренде. Поръсваме ги с лимоновия сок и солта и ги разбъркваме със счуканите орехови ядки и меда. Украсяваме с вишните.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...