Продукти:
• 4 големи ябълки
• 80 г захар
• 2 яйца
• 2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Измиваме ябълките, почистваме ги от семената и издълбаваме част от сърцевината им. Поръсваме плодовете леко със захар, наливаме малко вода и печем, докато полуомекнат.
Разделяме белтъците от жълтъците, сваряваме захарта с 1 ч.ч. вода, отстраняваме от огъня, леко охлаждаме и прибавяме жълтъците.
Напълваме ябълките с приготвената смес и продължаваме да ги печем, докато плънката се повтвърди. Разстиламе върху ябълките, разбитите на твърд сняг белтъци, поръсваме с пудра захар и запичаме в слаба фурна, докато белтъците се зачервят.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...