Кулинарни рецепти » Пълнен пъпеш

 Пълнен пъпеш

Продукти:

• 1 голям, добре узрял пъпеш
• 1 пакетче суха сметана
• 150 мл прясно мляко
• 1 белтък
• 2 с.л. захар
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 2-3 с.л. стафиди

Начин на приготвяне:

Отрязваме капаче от горната страна на пъпеща и с помощта на лъжица внимателно изчистваме семето.

Смесваме сметаната с млякото и разбиваме на твърд сняг. Съединяваме с белтъците, разбити със захарта. Прибавяме ядките и стафидите.

С приготвената смес пълним пъпеша, затваряме го с капачето и го оставяме за 1 час в хладилника. Режем пъпеша на резени и поднасяме.

Автор: Гинка Димитрова

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало