Кулинарни рецепти » Студен сладкиш от тиква

 Студен сладкиш от тиква

Продукти:

• 1 кг тиква
• 1 ч. ч. счукани орехови ядки
• 1 1/2 с. л. канела
• захар на вкус
• 2 ванилии
• кора от лимон
• мармалад по избор

Начин на приготвяне:

Обелваме, нарязваме на парчета и сваряваме (на пара) тиквата. Пасираме я и към гладкото пюре прибавяме захар, орехи, канела и ванилия.

Половината от сместа изсипваме в леко намаслена тавичка, отгоре разстиламе някакъв мармалад – от ябълки, шипки, сливи – по желание.

Покриваме с останалата част от тиквеното пюре. Поръсваме със счукани орехи, украсяваме с плод от сладко и оставяме в хладилника за 5-6 часа. Поднасяме сладкиша, нарязан на правоъгълници.

Автор: Елена Попова

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало