Кулинарни рецепти » Постна кухня » Ястия на тиган

Постна кухня:

Пържен спанак по китайски

Продукти: (за 4 порции) • 500 г спанак • 1-2 глави лук • 2-3 скилидки чесън • 2 резена джинджифил • 1 1/2 с.л. соев сос • 2 с.л. зеленчуков бульон • 1 с.л. червено вино • 5 с.л. олио Начин на приготвяне: Добре почистения спанак измиваме, отцеждаме и н...

Пържен фасул

Продукти: • 500 сварен едър бял боб • 4-5 печени червени пиперки • 4 домата • 1 глава лук • 5-6 с.л. олио • сух джоджен • суха чубрица • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгорещената мазнина, докато стане прозр...

Пържени домати със сирене

Продукти: (за 4 порции) • 8 малки твърди домата • 60 г сирене • 1 яйце черен пипер, сол • брашно и галета за овалване • олио за пържене Начин на приготвяне: Обелваме доматите, издълбаваме сърцевината и ги напълваме с настърганото и намачкано сирене. Посоляв...

Пържени патладжани и пиперки

Продукти: (за 4 порции) • 400 г патладжани • 100 г пиперки • 100 г домати • 1/2 кофичка кисело мляко • 1/2 к.ч. зехтин • 10-12 зърна черен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Обелваме патладжаните, нарязваме ги на кръгчета и ги слагаме върху накл...

Пържени пиперки с лук

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг зелени пиперки • 1 глава лук • 5 с.л. олио • 2 с.л. брашно • 1 ч.ч. разбито кисело мляко • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги нарязваме на малки парченца. Сгорещяваме о...

Пържени пресни гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г пресни гъби (печурки или манатарки) • 1-2 зелени пиперки • 1 белтък • 1 ч. л. смлян джинджифил • 2 с. л. нишесте (или брашно) • 1 к. ч. олио • 1 к. ч. бульон • 1 с. л. вино • сол Начин на приготвяне: Почистваме, измив...

Пържени топки от яйца и картофи

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг картофи • 4 яйца • магданоз, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Сваряваме картофите необелени. Обелваме ги и още топли ги пресоваме. Прибавяме разбитите яйца, ситно нарязан магданоз и сол. Омесваме добре, за да ...

Пърженица

Продукти: • 600 г патладжани • 1 с.л. брашно • 4 скилидки чесън • 4 домата • 1 чушка • 200 г тиквички • 6 с.л. олио • 1 с.л. пикантна горчица • 1 с.л. доматено пюре • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Измиваме, почистваме и нарязваме патл...

Пърженки от киселец и гъби

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г киселец • 300 г гъби • 4 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • магданоз, джоджен • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно гъбите и ги задушаваме в 2 с.л. олио и малко вода. Сваряваме киселеца в леко подсолен...

Пържено брюкселско зеле

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг брюкселско зеле • 100 г краве масло • 3 скилидки чесън • черен пипер, сол Начин на приготвяне: В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. подсолена вода, слагаме метална скара и върху нея нареждаме зелето. Затваряме тенджерата и я ...

Пържено зеле

Продукти: (за 4 порции) • 1 прясна зелка • 1 морков • 1-2 чушки • 2-3 домата • 2 дафинови листа • 3-4 зърна черен пипер • 1-2 зърна бахар • 1 к.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зелката, морковите и чушката и ги запържваме в ...

Пържено кисело зеле

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кисела зелка • 1 1/2к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • 2-3 дафинови листа • 5-6 зърна черен пипер • 3-4 зърна бахар Начин на приготвяне: Нарязваме зелето и го слагаме на огъня, без да добавяме мазнина. Щом поомекне налив...

Пържено сирене

Продукти: (за 4 порции) • 400 г сирене • 2 с.л. доматено пюре • 2 с.л. брашно • 1 яйце • 2 с.л. галета • 1 к.ч. олио Начин на приготвяне: Разбъркваме доматеното пюре с брашното и разбитото яйце. Нарязваме сиренето на филийки, дебели около 1 пръст, н...

Пържено сирене с чушки

Продукти: (за 4 порции) • 400 г сирене • 4-5 чушки • 3-4 с.л. олио • 1 с.л брашно • 1 ч.л. червен пипер • магданоз Начин на приготвяне: Почистваме чушките, нарязваме ги на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Щом побелеят, прибавяме брашното и разбър...

Сирене на тиган

Продукти: (за 4 порции) • 400 г сирене • половин пакетче краве масло • 1-2 ч.л. червен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме сиренето на 4 филийки, които запържваме на умерен котлон в сгорещеното масло. Когато сиренето поомекне, поръсваме с червения пипер и подн...

Спанак с грах по индийски

Продукти: (за 4 порции) • 1/2 ч. ч. сушен и разполовен грах • 2 ч. ч. вода • 1/4 ч. л. куркума • 1/2 ч. л. сол • 500 г спанак • 3 с. л. масло • 1 с. л. пресен джинджифил • 4 скилидки чесън • 1 с. л. гарам масала • 1 с. л. лимонов сок • сол Начин на п...

Спаначени крокети с извара

Продукти: • 600 г задушен спанак • 300 г извара • 6 с.л. настърган кашкавал (пармезан) • 2 жълтъка • 30 г краве масло • сол • брашно за овалване Начин на приготвяне: Разбиваме изварата до получаването на гладка смес. Прибавяме жълтъците, задушения и па...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и измит спанак на тънки ивички и го задушаваме в малко подсолена вода, докато оме...

Странджански кюфтета от зеле

Продукти: (за 5 порции) • 1,5 кг зеле • 1 ч.ч. мазнина • 2 яйца • 3 с.л. брашно • 2 с.л. галета • 1 глава лук • магданоз, чубрица, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зелето на тънко, варим го до омекване и го изстискваме. Прибавяме настъргания лук, заед...

Студентски кюфтенца

Прoдукти: • 1 ч.ч. ориз • 40 г краве масло • 1 ч.ч. сирене • 1 с.л. доматено пюре • 1 яйце • магданоз • сол, черен пипер • брашно и олио за пържене Начин на приготвяне: Сваряваме ориза, изцеждаме го и прибавяме маслото. След като изстине добавяме на...

Тиквички по горски

Продукти: • 1 кг тиквички • 2 яйца • 250 г гъби • 1 ч.ч. хлебни трохи • 6 с.л. брашно • 80 г масло, магданоз • 2-3 скилидки чесън • 2-3 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме тиквичките на парченца с дебелина 5 мм, без да ги белим. Поръсва...

Топено сирене

Продукти: • 250 г сирене • 2 с.л. брашно • 1 к.ч. прясно мляко • 60 г краве масло • сол Начин на приготвяне: Настъргваме сиренето на ренде и разбъркваме с млякото. Разтопяваме маслото и запържваме в него брашното. Прибавяме смесеното с млякото сирене...

Топчета от сирене

Продукти: (за 2 порции) • 250 г сирене • 5 белтъка • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • магданоз, черен пипер Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на твърд сняг и прибавяме настърганото сирене, като непрекъснато бъркаме. Поръсваме ситно нарязан магданоз и че...

Фалафели с млечен сос

Продукти: (за 4 порции) • 500 г консервиран грах • 1 глава лук • половин връзка магданоз • 3 скилидки чесън • 1 яйце • 1 ч. л. лимонов сок • 1 ч. л. бакпулвер • 1 с. л. зехтин • 1 ч. ч. галета • 1 щипка лют червен пипер • 2 ч. л. смлян кимион • 1 ч.л. с...

назаднапред
Начало