Кулинарни рецепти » Пърженки от киселец и гъби

 Пърженки от киселец и гъби

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г киселец
• 300 г гъби
• 4 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно гъбите и ги задушаваме в 2 с.л. олио и малко вода.

Сваряваме киселеца в леко подсолена вода. Отцеждаме и го нарязваме на ситно.

Смесваме го с гъбите, поръсваме с 1 с.л. брашно, черен пипер и ситно нарязани магданоз и джоджен, посоляваме и измесваме добре сместа.

Оформяме малки питки, овалваме ги в брашно и пържим във вряща мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало