Още рецепти » Фантазии със сирене Крема

 Фантазии със сирене Крема

Пълнени домати

Прoдукти: 4 едри домата, 220 г сирене Крема, 2 белтъка, 4 зелени маслини, 4 черни маслини, 2 печени и обелени зелени чушки, 1 скилидка чесън, 15 г овесени ядки, 15 г орехови ядки, 15 г краве масло, 1-2 листенца мента, 1 стрък магданоз, 1 стрък копър, 1/2ч.л. леко лют червен пипер, 1/2ч.л. бял пипер, 1 щипка индийско орехче, сол.
Нaчин на приготвяне: Избираме узрели, но твърди домати. Изрязваме капаче от горната им страна и внимателно ги издълбаваме. Кипваме овесените ядки на огъня, отцеждаме ги и ги счукваме заедно с чесъна и орехите. Като продължаваме да счукваме прибавяме ситно нарязаните зелении и чушки /предварително отделяме половин чушка за украса/. Накрая подправяме с индийско орехче и сол и разбъркваме. Наливаме във всеки домат по малко разтопено масло и ги пълним с приготвената смес. Отгоре украсяваме с лентички от чушките, стръкчета магданоз и копър и с по една зелена и черна маслина.

Зелеви сарми със сирене Крема

Прoдукти: 3 зелеви листа, 2 пакетчета (250 г) сирене Крема, 1 морков, 1 к.ч. ситно нарязани орехови ядки, 3 с.л. майонеза, 3-4 скилидки чесън, сол.
Нaчин на приготвяне: Избираме по-големи зелеви листа, отстраняваме твърдите им части. Смесваме сиренето с майонезата, прибавяме ситно настъргания морков и ситно нарязаните чесън и орехи. Посоляваме н вкус и разпределяме сместа върху зелевите листа. Увиваме стегнати сарми, които закрепваме с клечки за зъби и оставяме за 1 нощ в хладилник, за да се втвърдят. Преди поднасяне отстраняваме клечките и нарязваме сармите на колелца.

Коктейлни кюфтета

Прoдукти: 2 пакетчета сирене Крема, 2 ч.ч. настърган алабаш, 2 ч.ч. настъргано червено цвекло, 1 малко жълто морковче, 3-4 с.л. бита кисела сметана, 2-4 с.л. майонеза, магданоз, 2 стръка копър, 2 скилидки чесън, 10-12 с.л. счукани тиквени семки.
Нaчин на приготвяне: Използваме цвекло, което сме държали десетина дни на тъмно и хладно място. Настъргваме го и го объркваме с наситнените копър и чесън. Претриваме с вилица 1 пакетче сирене с майонезата, съединяваме двете смеси и подправяме на вкус. С мазни ръце оформяме кюфтенца, които овалваме в счуканите тиквени семена. По същия начин приготвяме кюфтенца от алабаша, моркова, останалото сирене, сметаната и магданоза. Предварително обаче напръскваме зеленчуците с лимонов сок, за да не потъмнеят. По този начин приготвяме бели и розови кюфтенца. Държим ги 2-3 часа в хладилник, преди да поднесем.

Сарми с майонеза

Прoдукти: 4 листа от прясно зеле, 3 пакетчета сирене Крема, 2 моркова, 3 с.л. смлени орехови ядки, 5 с.л. майонеза, 4 скилидки чесън, сол.
Нaчин на приготвяне: Смесваме сиренето с майонезата. Настъргваме морковите и чесъна и го смесваме с ореховите ядки и майонезата. Посоляваме, разбъркваме и от получената смес завиваме в зелевите листа четири стегнати сарми. Оставяме готовите сарми за 10 часа в хладилник, а след това ги нарязваме на тънки кръгчета.

Домати със сирене Крема

Прoдукти: 4 големи домата, 4 твърдо сварени яйца, 1 пакетче сирене Крема, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, листа от зелена салата.
Нaчин на приготвяне: Смесваме сиренето със ситно нарязаните магданоз и копър. Срязваме зигзагообразно доматите и изваждаме семенната им част. Разпределяме сиренето в получените “чашки”, а отгоре слагаме по половин твърдо сварено яйце, обърнато с върха нагоре. Другите половинки от яйцата слагаме като столчета под доматите, като ги срязваме откъм върха, за да можем да ги закрепим. Поднасяме върху листа от зелена салата.

Пастет от сьомга със сирене Крема

Прoдукти: 215 г сьомга от консерва /без кожата и костите/, 450 г сирене Крема, 85 г пушена сьомга, 85 г кетчуп, 1 ч.л. лимонов сок
Нaчин на приготвяне: Нарязваме двата вида сьомга на малки паченца, добавяме омекналото на стайна температура сирене и разбиваме с пасатор. Прибавяме кетчупа и лимоновия сок и разбъркваме добре.

Пастет със сирене

Прoдукти: 1 пакетче сирене Крема, 5-6 с.л. сметана, 1 с.л. ситно настърган хрян, червен пипер, захар, сол.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме с миксер сиренето със сметаната, при непрекъснато прибавяме настъргания хрян, червен пипер, 1 щипка захар и сол на вкус.

Торта с кашкавал, извара и сирене

Прoдукти: 400 г кашкавал, 400 г пушено сирене, 4 пакетчета сирене Крема, 1 малка кофичка заквасена сметана, 250 г извара, 200 г краве масло, 1с.л. сладък червен пипер, черен пипер, 2 големи връзки магданоз, 2-3 с.л. коняк, 5-6 домата, 200 г маслини.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме на пухкав крем размекнатото масло. Към него прибавяме изварата, сиренето Крема, сметаната и коняка. Разбъркваме добре сместа до хомогенна маса и я разделяме на 2 равни части. В едната слагаме червения пипер, а в другата ситно нарязания магданоз. Нарязваме кашкавала и пушеното сирене на тънки филийки. На дъното на платото слагаме кашкавала, върху него червената смес /тази с червения пипер/, след това пушеното сирене , върху него зелената смес /с магданоза/. Заглаждаме тортата от всички страни. Украсяваме я с филии от доматите, маслини, клонки от магданоза. Отгоре и отстрани я поръсваме със ситно настърган кашкавал. Слагаме я в хладилника да се стегне.

Гъби с яйца и сирене Крема

Прoдукти: 400 г гъби, 1 пакетче сирене Крема, 1 глава лук, 2 червени пиперки, 4 яйца, половин пакетче краве масло, 1-2 с.л. олио, магданоз, сол.
Нaчин на приготвяне: Нарязваме гъбите на ивички и ги изпържваме в половината масло. Отделно в олиото изпържваме ситно нарязаните лук и пиперки. Разпределяме гъбите в гювечета, изсипваме върху тях лука и чушките, без да разбъркваме и посоляваме. Слагаме отгоре едро натрошеното сирене, поръсваме с наситнен магданоз и заливаме с разбитите яйца. Покриваме с люспи от останалото масло и печем в умерено загрята фурна.

Мусака с моркови

Прoдукти: 7-8 полусварени моркова, 4-5 с.л. мазнина, 1 глава лук, 500 г кайма /смес/, 1-2 с.л. ситно нарязани листа от целина, 1 ч.ч. месен бульон, черен пипер, сол; зa заливката: 3 яйца, 3 с.л. сметана, 1 пакетче сирене Крема.
Нaчин на приготвяне: Запържваме леко ситно нарязания лук в сгорещената мазнина, прибавяме каймата и задушаваме. Като се изпари водата, подправяме с целината, черен пипер и сол и разбъркваме добре. В намаслена тавичка нареждаме половината от нарязаните на кръгчета моркови, отгоре разтиламе каймата и покриваме с останалите моркови. Заливаме с бульона и печем 30 мин в умерена фурна. След това залиливаме ястието със смес от яйцата, сметаната и сиренето, която сме разбили с миксер, и слагаме за още няколко минути във фурната, за да се запече заливката.

Пушено пиле на фурна

Прoдукти: 600 г пушено пиле, 125 г сирене Крема, 200 г стар бял хляб, 3 яйца, 200 мл прясно мляко, 75 г мазнина, 2 чушки, копър или магданоз, сол
Нaчин на приготвяне: Обезкостяваме пилето. Разбиваме яйцата с млякото. Нарязваме хляба на тънки филийки, топваме всяка в яйчената смес и ги подреждаме в намазнен огнеупорен съд. Останалата яйчена смес разбъркваме със сиренето и подправяме с избраната подправка. Заливаме с тази смес филийките, а върху тях разпределяме парчета пушено пиле, отгоре нареждаме шайбички чушка и разпределяме останалата мазнина. Печем на силна фурна 35 мин.

Бързо суфле с шунка

Прoдукти: 1 пакет хлебни филийки за тостер,600 г шунка, 600 г кашкавал, 3-4 ч.ч. прясно мляко, 2 пакетчета сирене Крема.
Нaчин на приготвяне: Накисваме хляба в прясното мляко, като внимаваме филийките да останат цели. Нарязваме шунката на тънки филийки, а кашкавала настъргваме на едро ренде. Покриваме дъното на стъклена огнеупорна тенджера с част от филийките. Върху тях нареждаме шунка и поръсваме с настърган кашкавал. Продължаваме в същия ред, докато свършат продуктите. Завършваме с хлебни филийки, върху които разстиламе сиренето. Заливаме с останалото от филийките мляко и запичаме във фурната до порозовяване.

Картофено пюре с колбаси

Прoдукти: 300 г колбаси /или варено месо/, 1 опаковка картофено пюре, половин пакетче краве масло, 2 яйца; зa заливката: 2 яйца, 1 пакетче сирене Крема, 3-4 лъжици сметана, по 1 щипка червен пипер и мащерка, сол.
Нaчин на приготвяне: Приготвяме картофеното пюре, според упътването върху опаковката. Прибавяме 2/3 от маслото и яйцата, които предварително сме разбили. Слагаме половината от пюрето в обилно намазан с масло огнеупорен съд, отгоре нареждаме на равномерен пласт ситно нарязаните колбаси и покриваме с останалото картофено пюре. Покриваме с фолио и печем на силна фурна около 15 мин. През това време смесваме яйцата за заливката със сиренето и сметаната и разбиваме добре с миксер, прибавяме червения пипер и мащерката. Заливаме пюрето и запичаме още малко, докато се позачерви.

Кренвирши с млечна заливка

Прoдукти: 5-6 кренвирша, 30 г краве масло, 2 пакетчета сирене Крема, 2 с.л. сметана, 4 яйца, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Нарязваме кренвиршите на кръгчета, които разпределяме в 4 гювечета. Слагаме във всяко гювече по малко масло, захлупваме и печем 10 мин в силна фурна. Отделно разбиваме сиренето със сметаната. Подправяме с черен пипер и сол и при непрекъснато бъркане прибавяме едно по едно яйцата. Разбиваме, докато получим пухкава смес. Разливаме сместа по гювечетата и ги запичаме съвсем леко във фурната.

Солени гевречета

Прoдукти: 200 г брашно, 1 пакетче сирене Крема, 1 яйце, 1/2 ч.л. сода бикарбонат, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. запечен или смлян ким, 1 ч.ч. олио за пържене.
Нaчин на приготвяне: От продуктите /без олиото/ замесваме меко тесто. С предварително намазнени ръце разделяме тестото на части съобразно с обема на шприца, с който върху пергаментова или намаслена хартия шприцоваме гевречетата. При липса на подходящ шприц оформяме гевречетата с намаслена ръка. Пържим ги до зачервяване в сгорещена мазнина в дълбок съд с малък диаметър, така че пластът олио да не е по-плитък от 4 см.

Еклери със солена плънка

Прoдукти: 300 мл вода, половин пакетче краве масло, 10 с.л. брашно, 3 яйца; зa плънката: 1 пакетче сирене Крема, 1-2 с.л. изцедено кисело мляко, 1-2 стрити варени жълтъка, 25 г смлени ядки по избор, чесън и подправки според вкуса; зa глазурата: бита сметана или белтък на сняг.
Нaчин на приготвяне: Кипваме водата и мазнината, след което добавяме предварително пресятото брашно. Варим при непрекъснато бъркане 4-5 минути, докато тестото започне да се отделя от съда. След като изстине, прибавяме едно по едно яйцата и разбъркваме на гладка смес. Готовото тесто шприцоваме върху намазнена хартия в тавичка. Печем първоначално в силна фурна, след това - в слаба до готовност. Оставяме еклерите да се охладят, след това ги разрязваме на половинки и пълним със смес от разбитото сирене с подправките, цеденото мляко, жълтъците и ядките. Подреждаме в поднос и правим глазура от разбитата сметана или сняг от белтък.

Дребни соленки

Прoдукти: 300 г брашно, 150 г маргарин, 1 пакетче сирене Крема, 1 яйце, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, половин бакпулвер; подправки за гарниране: червен пипер, ким, маково семе, настърган кашкавал или едро счукани орехови ядки.
Нaчин на приготвяне: От брашното, пресято с бакпулвера, настъргания на ренде замразен маргарин, солта и захарта замесваме тесто. Към него прибавяме жълтъка и сиренето. Разточваме кора, дебела около 5 мм. От нея с дребни форми изрязваме фигурки. Намазваме ги отгоре с леко разбития белтък и ги поръсваме с някои от подправките по желание. Печем в умерена фурна до зачервяване - приблизително 20 мин.

Соленки със сирене Крема

Прoдукти: 3 ч.ч. брашно, 1 пакетче сирене Крема, 250 г маргарин, 1 щипка захар, 1 равна ч.л. сол.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме маргарина с натрошеното сирене. Прибавяме солта и захарта и при непрекъснато разбиване постепенно сипваме брашното. Замесваме меко тесто, което разточваме на кори с дебелина 6-7 мм. Изрязваме от кората различни фигурки, нареждаме ги в намаслена тавичка, намазваме ги с разбит жълтък и печем в умерена фурна.

Сладкиш с кайсии

Прoдукти: 400 г юфка, 1 пакетче сирене Крема, 1 пакетче краве масло, 200 г захар, 1 к.ч. лимонов сок, 12 яйца, 1 компот от кайсии, канела, сол.
Нaчин на приготвяне: Сваряваме юфката в леко подсолена вода и отцеждаме. Разбиваме сиренето заедно със захарта и размекнатото масло на гладък крем. При непрекъснато бъркане прибавяме едно по едно яйцата и лимоновия сок. Сипваме готовия крем при юфката и внимателно разбъркваме. Разстиламе половината от сместа в намаслена тавичка и отгоре покриваме с отцедените, обелени и нарязани кайсии. Върху тях разстиламе останалата юфка, поръсваме с канела и печемв умерено загрята фурна до зачервяване.

Кокосови козуначета със сирене и бонбон

Прoдукти: 1 доза втасало козунчено тесто, 1 пакетче сирене Крема, 1/2 ч.ч. бита сметана, 1/2 ч.ч. кокосови стърготини, 3-4 с.л. пудра захар, 2 пликчета ментови желе бонбони, 5 бучки захар, 1 ванилия
Нaчин на приготвяне: От тестото разточваме кора върху наръсена с нишесте повърхност, която режем на парченца. Във всяко слагаме по малко от пълнежа, приготвен от сиренето, размесено с ароматизираната сметана, 2/3 от кокоса и захарта. В средата на всяко парченце слагаме ментов бонбон и завиваме внимателно. В намаслена с кокосова мазнина тава редим соленките, отгоре ги намазваме с битото яйце, наръсваме с кокосови стърготини, счуканите на едро бучки захар и изпичаме в умерена фурна.

Сладкиш с вишни

Прoдукти: 1 пакетче краве масло, 1 опаковка маслени бисквити, 500 г добре узрели вишни, 2 пакетчета сирене Крема, 3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ванилия.
Нaчин на приготвяне: Разтопяваме маслото в правоъгълна тавичка. Слагаме начупените на едро бисквити и разбъркваме добре, за да поемат маслото. Разстиламе ги на равномерен пласт и отгоре нареждаме изчистените от костилките вишни. Разбиваме сиренето с миксера, прибавяме яйцата едно по едно, а накрая - захарта и ванилията. Разбиваме, докато се получи пухкава смес. Изсипваме я върху вишните. Печем сладкиша в умерена фурна. След като поизстине готовият сладкиш, нарязваме го на пастички.

Солен крем с плодов сироп

Прoдукти: 125 г сирене Крема, 200 г сметана, 50 г захар, 5 г счукан ким, 100 г ягоди или малини, ягодов или малинов сироп
Нaчин на приготвяне: С миксер пасираме сиренето с 30 г сметана на гладка маса. Смесваме и захарта със счукания ким. Отделно разбиваме на пухкава смес останалата сметана, смесваме я със захарта и сиренето. От тази смес оформяме със сладкарски формички в десертни чинии сърца. Слагаме ги в хладилника поне за 8 часа. Поливаме десерта с плодовия сок и го украсяваме с целите плодове.

Конячена торта с какао

Прoдукти: 8 яйца, 200 г захар, 150 г брашно, 2-3 с.л. какао; зa крема: 3 пакетчета сирене Крема, 200 г захар, 6 жълтъка; зa сиропа: 1 ч.ч. силно кафе, 1 к.ч. коняк; какао за украса.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата заедно със захарта. Прибавяме брашното и какаото. Разбъркваме добре тестото и го изсипваме във форма за торта, намазана с масло и поръсена с брашно. Печем блата в умерена фурна. Междувременно смесваме жълтъците, захарта и сиренето и с помощта на миксер разбиваме сместа на пухкав крем. С помоща на здрав конец разрязваме изстиналия блат хоризонтално на три части. Сиропираме трите нови блата със смес от коняка и кафето. Намазваме ги с приготвения крем и ги слепваме. С останалия крем намазваме отгоре и отстрани. Накрая поръсваме цялата торта обилно с какао. Поднасяме я добре охладена.

Тирамису

Прoдукти: 2 жълтъка, 80 г захар, 1 с.л. настъргана лимонова кора, 120 мл сметана, 80 г натурален шоколад, 250 г сирене Крема, 60 г бишкоти, 2 с.л. бяло десертно вино, 1 ванилия, какао на прах.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме жълтъците със захарта и прибавяме настърганата лимонова кора. Затопляме половината от сметаната, пускаме в нея натрошения шоколад и го разтопяваме. Съединяваме внимателно двете смеси, прибавяме ванилията и сиренето и разбъркваме добре. На дъното на плитка форма за торта нареждаме бишкотите, поръсваме ги с виното и ги заливаме с шоколадовата смес. След това оставяме десерта да престои 2 часа в хладилник, а през това време разбиваме останалата сметана, докато се сгъсти. Накрая шприцоваме разбитата сметана върху охладения десерт и поръсваме отгоре с какао.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Завесите определят стила на помещението

В декора на интериора завесите имат огромно значение: те могат да задават стила на цялото помещение. Текстилът също придава особена енергия на помещението. Психолозите са забелязали, че периодичната...

Вододисперсна боя за метални повърхности

Писмото Известно е, че преди време възможността да се боядисат метални повърхности с вододисперсна боя се приемаше за нереална. Та нали желязото - най-популярният метал, се окислява в присъствиет...

Децата - какво не бива да им казваме

Често, завърнали се вкъщи изморени и изнервени, на ръба на изтощението, си го изкарваме на най-невинните - децата. Достатъчна е само една погрешна стъпка от тяхна страна, за да им наговорим необмислен...

Градинската сватба

Сватбата е най-дългоочаквания и тържествен ден в живота на човека. Този празник се асоцира у нас с белоснежната рокля на булката, сълзите от щастие на родителите и разбира се, приказната украса на мя...

Начало