За да направим сладко от рози, са ни необходими продукти в следното съотношение: на 400 г розов цвят – 1 кг захар, 1.5 ч.л. лимонтузу.
Отрязваме долната част на листенцата и почистваме цветовете от тичинките. Намачкваме леко цветовете, претриваме ги с малко захар и оставяме да престоят 1 час. Прибавяме лимонтузуто. Възвираме гъст сироп и пускаме листенцата в него. Може да претъркаме листенцата с цялата захар и да полеем всеки килограм с по 2 ч.ч. вода. Варим сладкото до нужната гъстота. При този начин на варене лимотузуто слагаме малко преди да свалим сладкото от огъня. Насипваме го топло в топли буркани, които затваряме, когато сладкото изстине.
Завесите отразяват вкуса на обитателите, техните предпочитания и начин на живот. Те са украсата на прозореца и играят важна роля в интериорния дизайн. Да постигнете майсторство в оформянето на прозорц...
Позната у нас още като офика или самодивско дърво, калината е близка родственица на глога, скорушата и на още около 200 вида, някои от които сега са модерни предимно като декоративни. Растенията са хр...
Отглеждането на цветя от семена не е само процес, който доставя огромно удоволствие на всеки цветар, но понякога е и възможност да получи нов сорт. Никак не е за пренебрегване и фактът, че това е и ев...
На български думата loft означава таван или таванска стая. Още през Викторианската епоха прислугата е обитавала „лофт”-ове - подпокривното таванско пространство, до което се е достигало през отделен в...