Продукти:
• 3 л чист спирт
• 5 г ванилия
• 4 г канела
• 3 гвоздейчета карамфил
• 700 мл дестилирана вода
• захарен сироп, приготвен от 2 кг захар и 600 мл вода
Начин на приготвяне:
Смесваме спирта с дестилираната вода, прибавяме подправките и оставяме 2 седмици на слънце.
Прецеждаме и смесваме със захарния сироп. Наливаме в бутилки, които затваряме плътно и оставяме на тъмно и хладно място. Ликьорът е готов след 6 месеца.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....