Продукти:
• 3 л чист спирт
• 5 г ванилия
• 4 г канела
• 3 гвоздейчета карамфил
• 700 мл дестилирана вода
• захарен сироп, приготвен от 2 кг захар и 600 мл вода
Начин на приготвяне:
Смесваме спирта с дестилираната вода, прибавяме подправките и оставяме 2 седмици на слънце.
Прецеждаме и смесваме със захарния сироп. Наливаме в бутилки, които затваряме плътно и оставяме на тъмно и хладно място. Ликьорът е готов след 6 месеца.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...