Продукти:
• 7 кг червени домати
• 1 кг захар
• 4 ч.ч. оцет
• 1 к.ч. сол
• 3-4 люти чушлета
• 1 ч.л. смляно синапено семе
• 1 ч.л. смлян карамфил
• 1 ч.л. смляна канела от кора
• 10 стръка от магданоз
• 1 стрък от копър
• 1 стрък от целина
• 2 листа от босилек
Начин на приготвяне:
Пасираме доматите през сито. Обелваме лука и го смиламе с машинката за месо. Наливаме пасирания доматен сок в голяма тава и с непрекъснато бъркане сгъстяваме, докато намали обема си на 2/3. Добавяме захарта, оцета, лука, лютите чушки, подправките и скълцаните зелении.
Разбъркваме сместа и загряваме до кипване. Пасираме до идеално гладка маса. Със сгорещения сос пълним буркани, които затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...