Кулинарни рецепти » Бишкотена торта с кайсии

 Бишкотена торта с кайсии

Продукти:

• 2 1/2 опаковки бишкоти
• 1 компот от кайсии

За крема:

• 1 ч. ч. пудра захар
• изцедено кисело мляко или сметана
• 1 ч. л. желатин

За поръсване на тортата:

• смлени орехови ядки
• шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:

Приготвяме крема, като към разбитата сметана прибавяме предварително накиснатия в студена вода желатин и го разбъркваме добре. Използваме го полужелиран.

Топваме всяка бишкота в сиропа от компота и ги нареждаме в тортена форма. Отгоре нареждаме изцедените и обелени от кожичките кайсии, а върху тях изливаме крема.

Оставяме тортата да престои в хладилник 5-6 часа и след това я украсяваме по желание със счукани орехови ядки или шоколадови пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало