Кулинарни рецепти » Баница с локум

 Баница с локум

Продукти:

• 500 г кори за баница
• 2 кутии локум
• 4 яйца
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. брашно
• 1/2 ч. ч. краве масло

За сиропа:

• 2 ч. ч. захар
• 3 ч. ч. вода
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта, брашното и разтопеното масло, за да се получи кексово тесто.

Слагаме две кори една върху друга и върху горната разстиламе част от тестото. В единия край слагаме нарязан на ивици локум. Корите завиваме на руло и нареждаме в предварително намазнена тава. Печем в умерено загрята фурна.

Изчакваме готовата баница да изстине напълно и я заливаме с горещ захарен сироп, приготвен от 2 ч. ч. захар, 3 ч. ч. вода и ванилията. Сладкишът трябва да престои поне 2 часа, за да поеме сиропа.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало