Продукти:
• 100 г маргарин
• 1/2 ч.ч. вода
• 1 кг брашно
• олио за пържене
• сусам за украса
За сиропа:
• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• сока на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина с водата и брашното и правим твърдо тесто (ако лепне, слагаме още малко брашно) и оставяме настрани за 1/2 час.
Разделяме го на две топки, които разточваме и навиваме на руло като кренвирш. Отново ги разделяме на 4 части, разточваме на тънки пластове и режем на квадрати 10 на 10 см.
Навиваме всяко квадратче на ролка. Пържим в голямо количество силно сгорещено олио.
Смесваме продуктите за сиропа, топим сладките и украсяваме със сусам.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...