Кулинарни рецепти » Грис халва МАЙРИГ

 Грис халва МАЙРИГ

Продукти:

• 250 г краве масло
• 3 равни ч.ч. пшеничен грис

За сиропа:

• 1 1/2 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. вода

За гарниране:

• смлени орехи
• канела
• пудра захар


Предварително приготвяме сиропа като водата и захарта кипваме около 10 мин.

Маслото и гриса запържваме на умерен котлон и бъркаме с дървена лъжица до златисто (докато част от гриса, доближена до ухото издава звук на пържене или пращене). Към тях добавяме сиропа и бъркаме, докато сместа започне да се рони и се отделя от съда.

Сваляме тенджерата от котлона, захлупваме с кърпа, след това с капака и накрая цялата тенджера завиваме с голяма кърпа (хавлия ). След това развиваме тенджерата и разронваме халвата с вилица. Сервираме я в чинийки, поръсена със смлени орехи, канела и пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало