Продукти:
• 500 г кестени
• 100 г краве масло
• 250 г шоколад
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 250 г сметана
• 3-4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Варим кестените в малко вода, докато омекнат. После ги обелваме и пасираме. Внимателно съединяваме полученото пюре с разбитото на пяна масло.
Разтопяваме шоколада на водна баня заедно с млякото, заливаме кестените, разбъркваме и от сместа оформяме купчинка в широка чиния за сервиране. Намазваме купчинката обилно със сметаната, която сме разбили със захарта.
Държим десерта най-малко 2 часа в хладилник, преди да поднесем.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...