Продукти:
• 500 г ябълки
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Измиваме ябълките, обелваме ги, разрязваме ги на половинки и ги почистваме от семената. Настъргваме на ренде почистените ябълки и ги разпределяме в широки стъклени чаши.
Разбиваме яйцата заедно със захарта и прибавяме виното, лимоновия сок и малко настъргана лимонова кора. Продължаваме да разбиваме на тих огън, докато получим пухкав крем. Оставяме крема да се поохлади и заливаме с него ябълките.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...