Кулинарни рецепти » Кестеново парфе

 Кестеново парфе

Продукти:

• 60 г захар
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 2 яйца
• 1 ч.л. бакпулвер
• 60 г брашно

За крема:

• 250 г кестени
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 100 г захар
• 30 г желатин
• карамелизирана захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта на слаб огън. Продължаваме разбъркването на студено. Разбиваме маслото и прибавяме към него лъжичка по лъжичка разбитите яйца. При непрекъснато бъркане сипваме и брашното, пресято с бакпулвера.

Изсипваме сместа в квадратна тавичка, намазана с масло и покрита с намаслена пергаментова хартия. Печем в умерено силна фурна. Отделяме готовия блат от хартията и го връщаме в тавичката, която междувременно сме измили и подсушили добре.

Сваряваме кестените, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме млякото и разбиваме с миксер на гладка каша. Разбиваме на слаб огън отделените жълтъци заедно с 50 г захар, докато се сгъстят, и ги смесваме с кестеновата каша. Разтваряме желатина в 1 к.ч. топла вода и го изсипваме в сместа. Накрая внимателно и белтъците, разбити на сняг с останалата захар.

Разстиламе крема върху готовия блат, заглаждаме и поръсваме с парченца карамелизирана захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало