Кулинарни рецепти » Кестеново парфе

 Кестеново парфе

Продукти:

• 60 г захар
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 2 яйца
• 1 ч.л. бакпулвер
• 60 г брашно

За крема:

• 250 г кестени
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 100 г захар
• 30 г желатин
• карамелизирана захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта на слаб огън. Продължаваме разбъркването на студено. Разбиваме маслото и прибавяме към него лъжичка по лъжичка разбитите яйца. При непрекъснато бъркане сипваме и брашното, пресято с бакпулвера.

Изсипваме сместа в квадратна тавичка, намазана с масло и покрита с намаслена пергаментова хартия. Печем в умерено силна фурна. Отделяме готовия блат от хартията и го връщаме в тавичката, която междувременно сме измили и подсушили добре.

Сваряваме кестените, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме млякото и разбиваме с миксер на гладка каша. Разбиваме на слаб огън отделените жълтъци заедно с 50 г захар, докато се сгъстят, и ги смесваме с кестеновата каша. Разтваряме желатина в 1 к.ч. топла вода и го изсипваме в сместа. Накрая внимателно и белтъците, разбити на сняг с останалата захар.

Разстиламе крема върху готовия блат, заглаждаме и поръсваме с парченца карамелизирана захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало