Продукти:
• 2 пакетчета краве масло
• 250 г кристална захар
• 4 жълтъка
• 1 ванилия
• 500 г брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото до стайна температура масло заедно със захарта, докато сместа побелее. Прибавяме един по един жълтъците, а след това – ванилията. Постепенно сипваме брашното и замесваме меко тесто.
Разточваме от тестото кора с дебелина около 5 мм и изрязваме от кората курабии с различна форма. Нареждаме курабиите в леко намаслена тавичка и ги изпичаме в умерена фурна.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...