Продукти:
• 500 г пресни едри плодове /кайсии, праскови, круши, дюли, ябълки/
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• настърганата кора на половин лимон
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме до побеляване размекнатото масло заедно със захарта. /Предварително отделяме малко захар за поръсване./ При непрекъснато бъркане прибавяме млякото, пресятото с бакпулвера брашно, настърганата лимонова кора и ванилията. Бъркаме, докато получим еднородна смес.
Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Върху тестото нареждаме почистените от семената и нарязани на филийки плодове. /По желание можем да ги обелим./
Печем в предварително загрята умерена фурна. Оставяме готовия сладкиш да изстине, нарязваме го на парчета и го поръсваме с отделената захар.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...