Кулинарни рецепти » Мармаладов сладкиш

 Мармаладов сладкиш

Продукти:

• 300 г брашно
• 150 г захар
• 150 г краве масло
• 3 жълтъка
• настъргана лимонова кора
• 1 яйце
• сол
• мармалад за намазване
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

С брашното, захарта, маслото, жълтъците, настърганата лимонова кора и солта омесваме средно меко тесто, което оформяме на топка, покриваме с кърпа и оставяме да престои на хладно около 30 мин. Разделяме тестото на две части и от едната разточваме дебела кръгла кора с диаметър около 30 см.

Застиламе с кората дъното на тавичка със същия диаметър, която предварително сме намазали с масло. Отгоре намазваме с дебел пласт мармалад или конфитюр и изравняваме с ножа.

Останалото тесто разточваме на ленти, които полагаме като решетка върху конфитюра. С една лента опасваме сладкиша околовръст. Разбиваме яйцето и с него намазваме оформената решетка.

Печем в умерена фурна около 30 мин, докато тестото добие златист цвят. Оставяме сладкиша да се охлади и поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало